Kalustettu asunto on mukava väliaikaiseen, mutta myös pidempiaikaiseen asumiseen

minusta
Hotellit ja muut majoitusmahdollisuudet

Tervetuloa blogiini majoituksiin sekä matkailuun liittyen! Matkustaminen on meille monille hyvin arkipäiväistä ja useat meistä pyrkivät tätä aina mahdollisuuksien mukaan harrastamaan mahdollisimman paljon. Varsinkin talvi- sekä kesälomat ovat monille aikaa, jolloin matkalaukut pakataan ja maisemat vaihdetaan edes hetkeksi. Matkustaminen tuo mukanaan kuitenkin kysymyksiä majoituksiin liittyen. Valitako hotelli, Airbnb vai hostelli ja mistä majoituksen milloinkin valitsisi? Mikäli nämä kysymykset mietityttävät olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Tämän blogin tarkoituksena on kerätä kokemuksia, tietoa, näkemyksiä sekä vinkkejä majoittumiseen liittyen - oli kyse sitten kotimaan- tai ulkomaan matkailusta. Pidetään keskustelu avoimena ja yritetään ymmärtää jokaisen henkilökohtaisia päätöksiä parhaamme mukaan. Toivottavasti blogista on sinulle hyötyä ja viihdyt kirjoitusten parissa!

Haku

Kalustettu asunto on mukava väliaikaiseen, mutta myös pidempiaikaiseen asumiseen

13 May 2022
 Kategoriat: , Blog


Monet vuokraavat mielellään kalustetun asunnon esimerkiksi matkaillessaan, koska se on mukava ja kodikas vaihtoehto hotellille. Kalustettujen asuntojen vuokraaminen on yleistynyt huomattavasti viime vuosina ja osittain siihen vaikuttaa niiden helpompi saatavuus ja myös muuttuvat arvot asumisen ja omistamisen suhteen. Kaikille ei ole enää tärkeää omistaa asuntoa, siellä olevia huonekaluja tai autoa, koska ne voi helposti myös vuokrata, juuri siksi ajaksi, kun niitä tarvitsee. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheena on asuminen.

Kalustettu huoneisto tuo helppoutta ja joustavuutta asumiseen

Yleensä pidempiaikainen asunto vuokrataan ilman kalusteita ja kalustettuja asuntoja vuokrataan väliaikaisempaan asumiseen. Väliaikainen asunnontarve voi johtua esimerkiksi putkiremontista, työmatkasta ja myös lomamatkasta. Kalustettuja huoneistoja voi vuokrata yksityishenkilöiltä erilaisten palveluiden kautta tai firmoilta, jotka ovat erikoistuneet juuri tämän palvelun tuottamiseen. Nykyään tilapäiskoteja tarjoaa useampi toimija, jotka ovat erikoistuneet täysin tai kevyesti kalustettujen asuntojen vuokraukseen. Yksityiseltä vuokratessa kannattaa olla tarkkana, että kaikki hoidetaan ammattimaisesti ja turvallisesti.

Mitä kannattaa ottaa huomioon asuntoa vuokratessa

Kalustettua asuntoa vuokratessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin asioihin, että vuokrausjaksosta tulisi mahdollisimman paljon toiveita vastaava. Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa asunnon kalustus ja varustelu: löytyykö asunnosta kalusteet ja varusteet, jotka sieltä toivoisi löytyvän ja ovatko ne toimivassa käyttökunnossa, puhtaat ja siistit. Kannattaa myös tarkistaa, mitä hintaan sisältyy varustuksen, palveluiden ja asumiskulujen osalta. Kuuluuko hintaan myös liinavaatteet, pyyhkeet ja perustarvikkeet, sekä asumiskulujen osalta vesi, vuokra, netti, vakuutus ja sähkö. Sopimusehdot kannattaa aina asuntoa vuokratessa lukea huolellisesti lävitse, myös vaikka kyseessä olisi väliaikainen ratkaisu. Sopimuksesta kannattaa tarkistaa myös muutos- ja peruutusehdot, minivuokra-aika sekä irtisanomisaika. Jos asuntoa etsii netistä, voi palveluntarjoajan tai yksityishenkilön saamat arvostelut tarkistaa helposti. Kalustettuja asuntoja tarjoaa esimerkiksi House & Marine Finland Oy.

Mihin tarpeisiin kalustettu asunto on hyvä ratkaisu

Syitä tilapäiseen asunnon tarpeeseen on monia, esimerkiksi jo aiemmin mainitut remontit, lomamatkat tai työmatkat. Jos asunnon tarve on vain muutaman viikon tai kuukauden ajaksi, silloin paras vaihtoehto on asunto, jonka hintaan sisältyvät kaikki varusteet ja palvelut. Pidempiaikaiseen vuokra-asumiseen täysin kalustetut asunnot saattavat tulla liian kalliiksi ja silloin kannattaa solmia omat sopimukset netin, veden ja sähkön osalta ja miettiä, mitkä kalusteet olisi edullisempaa hankkia itse.