Kaiken maailman majoitusta - juttua erilaisista yöpymismahdollisuuksista

minusta
Hotellit ja muut majoitusmahdollisuudet

Tervetuloa blogiini majoituksiin sekä matkailuun liittyen! Matkustaminen on meille monille hyvin arkipäiväistä ja useat meistä pyrkivät tätä aina mahdollisuuksien mukaan harrastamaan mahdollisimman paljon. Varsinkin talvi- sekä kesälomat ovat monille aikaa, jolloin matkalaukut pakataan ja maisemat vaihdetaan edes hetkeksi. Matkustaminen tuo mukanaan kuitenkin kysymyksiä majoituksiin liittyen. Valitako hotelli, Airbnb vai hostelli ja mistä majoituksen milloinkin valitsisi? Mikäli nämä kysymykset mietityttävät olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Tämän blogin tarkoituksena on kerätä kokemuksia, tietoa, näkemyksiä sekä vinkkejä majoittumiseen liittyen - oli kyse sitten kotimaan- tai ulkomaan matkailusta. Pidetään keskustelu avoimena ja yritetään ymmärtää jokaisen henkilökohtaisia päätöksiä parhaamme mukaan. Toivottavasti blogista on sinulle hyötyä ja viihdyt kirjoitusten parissa!

Haku

Kaiken maailman majoitusta - juttua erilaisista yöpymismahdollisuuksista

31 August 2020
 Kategoriat: , Blog


Moni meistä on yöpynyt esimerkiksi hotellissa, mutta oletko koskaan miettinyt minkälaisia majoitustyyppejä maailmasta oikein löytyykään? Erilaisia majapaikkoja on jo niin paljon, että jokainen reissaaja löytää varmasti itselleen sopivan, olivat budjetti ja tarpeet sitten minkälaiset tahansa.

Täyden palvelun loma hotellissa

Hotelleja löytyy joka lähtöön - usein niiden tarkoitus on tarjota stressitön, huoleton loma, jossa lähes kaikki tehdään puolestasi. Hotellityypillä ja tähtiluokituksella on toki oma paikkansa kertomassa asiakkaalle kuinka paljon kyseessä olevalta hotellilta voi odottaa. Hotellihuoneet siivotaan useimmiten päivittäin ja aamiainen katetaan yöpyjälle valmiiksi. Muut palvelut ovatkin sitten hyvin hotellikohtaisia.

All inclusive-hotelleissa yöpymisen hintaan ei kuulu vain aamiainen vaan koko päivän ateriat ja juomat. Näissä hotelleissa on usein niin paljon tekemistä, ettei sieltä tarvitsekaan lähteä koko päivänä. Toisaalta taas nykyään yhä useammat kaupunkihotellit tarjoavat huonetta ilman aamiaista, jolloin majoittuja voi itse päättää haluaako maksaa hotellin aamiaisesta vai käydä ulkona aamiaisella.

Perinteisissä hotellihuoneissa ei ole sängyn ja kylpyhuoneen lisäksi paljoa, mutta huoneistohotellit tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon varsinkin pidempään majoittuvalle. Niiden huoneisiin kuuluu pieni keittiö ja usein myös erillinen makuuhuone, jolloin majoittuminen vaikkapa lapsiperheelle on mukavampaa.

Pienemmälle budjetille sopivia vaihtoehtoja

Hostellit ovat klassinen esimerkki pienellä budjetilla matkustavalle. Nykyään löytyy myös useampia niin kutsuttuja itsepalveluhotelleja, joiden kustannukset on laskettu minimiin. Hostellien ja hotellien hintoja kannattaakin vertailla keskenään, varsinkin jos haluaa oman huoneen eikä jaettua dormia. Silloin edullinen hotelli voi olla hostellia halvempi vaihtoehto. Kesäaikaan erilaiset leirintäalueet ja telttamajoitukset ovat myös oivia vaihtoehtoja budjettimatkaajalle. Jos budjetti on olematon ja seikkailumieltä löytyy, voi yöpymispaikkaa tiedustella erilaisista yhteisöistä, joiden tarkoitus on majoittaa ihmisiä yhteisön jäsenten sohvilla ja vierashuoneissa ilman erillistä maksua.

Suuren seurueen valintoja

Mitä suurempi seurue, sitä enemmän erilaisia mielipiteitä. Isomman porukan majoitusta etsiessä haastavaa on vastata kaikkien tarpeisiin. Jos tarkoitus on viettää paljon aikaa yhdessä, voi tilavan asunnon, mökin tai jopa oman huvilan vuokraaminen, joita tarjoaa esimerkiksi Golden Resort Tahkolla, olla hyvä vaihtoehto. Jos seurue taas haluaa enemmän omaa rauhaa, voi varsinkin suuremmista hotelleista kysellä yhteen liitettäviä tai lähellä toisiaan olevia huoneita. Näin lomaa voi viettää yhdessä, mutta jokaisella on selkeä oma paikkansa rauhoittua. Yhteisen majoituksen etuna on se, että aikaa voi myös majapaikassa viettää yhdessä, esimerkiksi huvilan puutarhassa tai oleskelutiloissa.